• Geheugen Paviljoen Waalwijk viert 12,5-jarig jubileum

  Geheugen Paviljoen Waalwijk is een plek waar mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers samen komen. Deze belangrijke plek bestaat dit jaar 12,5 jaar.

  oudere man en vrouw aan de koffie
 • Duofiets met trapondersteuning

  Via ContourdeTwern is er voortaan een duofiets met trapondersteuning beschikbaar.  Een duo fiets wil zeggen dat je daar met twee personen op plaats kan nemen.

  Senioren op de fiets
 • 3e zorgbijeenkomst een succes

  Op dinsdag 21 maart 2023 vond in de raadzaal van het stadhuis van Waalwijk de 3e zorgbijeenkomst Waalwijk plaats.

 • Met het busje naar school, of liever de ‘echte’ bus nemen?

  Op dit moment is het leerlingenvervoer in Nederland nog niet goed geregeld. Ook in Waalwijk. De reden: er zijn te weinig taxichauffeurs.

  Groep jonge kinderen in een bus.
 • Voedselkast en Menstruatie uitgifte Punt zijn hard nodig

  We voelen het allemaal. De hoge inflatie zorgt voor torenhoge prijzen in de supermarkt en de energierekening is voor een grote groep bijna niet meer te betalen. De armoede groeit hierdoor hard en daar wil het Menstruatie Uitgifte Punt en de Voedselkast aan de Hugo Wolfstraat 16 in Waalwijk wat tegen doen.

 • In gesprek over eenzaamheid

  Vivian van Esch is pas 22 jaar en werkt als sociaal werker in Waalwijk. Daarbij focust ze zich voornamelijk op Noord en Zuid-Waalwijk: “Ik ben echt in de wijk te vinden.” Ze steunt buurtinitiatieven en helpt met het organiseren ervan. Daarnaast gaat ze ook op huisbezoek bij buurtbewoners. Een brede en gevarieerde baan, waar het thema eenzaamheid regelmatig om de hoek komt kijken. We gingen met haar in gesprek.

 • In gesprek over dementie met een zoon over zijn moeder.

  Het verhaal van een zoon over zijn moeder afkomstig uit Turkije. Als familie zagen wij steeds vaker dat mijn moeder de tijd en plaats van sommige dingen vergat. We merken dat het regelen van zorg voor iemand met een migratie achtergrond en het spreken van een ander taal een uitdaging is. Mijn moeder is graag omringt door mensen die de taal spreken en dezelfde achtergrond hebben.

  Handen van een oude vrouw over elkaar gevouwen
 • Uitnodiging Respijtzorg onder de loep

  Mijzo, Thebe, ContourdeTwern en de drie Langstraat gemeenten organiseren op donderdag 9 februari panel- en rondetafelgesprekken over tijdelijke en volledige overname van zorg om mantelzorgers een adempauze te geven. Meepraten? Meld je aan!

  Houten blokjes met smiley gezichten erop
 • Moedige Moeders van start in Waalwijk!

  Op 6 februari 2023 gaat Moedige Moeders van start in Waalwijk. Maar wat houdt dit precies in? Als Moedige Moeders komen we bijeen als naasten van mensen die kampen met verslaving.

  Logo Moedige Moeders