• Gezocht: leden voor het klantenpanel van Team WijZ

  Lijkt het jou wat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan Team WijZ van de gemeente Waalwijk? Meld je dan aan voor het klantenpanel van Team WijZ.

 • Tekort aan chauffeurs Regiovervoer Midden-Brabant

  Regiovervoer Midden-Brabant kampt met oplopende personeelstekorten. Er zijn helaas te weinig chauffeurs om alle gewenste ritten te kunnen rijden.

 • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bijeenkomst 9 oktober

  Jaarlijks krijgen naar schatting 130.000 mensen te maken met een vorm van hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeluk, een herseninfarct, een tumor of een hartstilstand. Op 9 oktober organiseert werkgroep Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) een bijeenkomst over dit onderwerp.

 • Activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

  Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. In de weken rondom deze dag organiseren we allerlei activiteiten in Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. De activiteiten zijn bedoeld om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie.

 • Eenzaamheid, zullen we dat sámen oppakken?

  Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich vaak eenzaam. Dat gevoel zie je niet aan de buitenkant en de mate kan per persoon verschillen. Wat zijn de signalen van eenzaamheid en hoe kun je iemand helpen als je vermoedt dat die persoon zich eenzaam voelt?

 • Tijdelijk aangepaste openingstijden Team WijZ

  Tijdens de vakantieperiode is Team WijZ vier dagen per week van 8.30 tot 12.30 uur bereikbaar voor informatie, advies en ondersteuning. De data waarop Team WijZ niet bereikbaar is, kan je hier vinden.

 • Week van de Jonge Mantelzorger

  Er zijn bijna 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Wat velen niet weten, is dat jonge mantelzorgers hier ook onder vallen. Jongeren onder de 25 jaar die bijvoorbeeld zorgen voor een familielid. Die zich zorgen maken of zelf zorg en aandacht missen doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. In de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot 7 juni is er landelijk extra aandacht om jonge mantelzorgers zichtbaar te maken en hen waar nodig te ondersteunen.

 • De Dag van het Gescheiden Kind in het teken van ‘De kinderen scheiden mee’

  Hoe brengt een kind zijn of haar gevoel onder woorden tijdens een scheiding? Tijdens de Dag van het Gescheiden Kind op 26 mei krijgen kinderen een stem om hun verhaal te delen. Zij krijgen deze dag wat extra aandacht, omdat het niet niks voor ze is dat vaste patronen of vertrouwde omgevingen kunnen veranderen na een scheiding. Om hen zo goed mogelijk te helpen bij de scheiding van hun ouders, hebben wij het programma ‘De kinderen scheiden mee’ opgezet.

 • Autismecafé organiseert thema-avond: Een late diagnose

  Het Autismecafé is een initiatief van ouders voor ouders, familieleden, vrienden en professionals die een kind of partner met een autisme spectrum stoornis hebben, meemaken of begeleiden. De toegang tot de Autismecafé thema-avonden in de BaLaDe is gratis. De thema-avonden vinden twee keer in de maand plaats met wisselende sprekers, behalve in de zomermaanden.