Maak je je zorgen om een kind of een gezin? Denk je dat er geweld wordt gebruikt? Tegen een kind of iemand anders in het gezin? Dan kun je Veilig Thuis bellen. 

Veilig Thuis geeft advies en steun in situaties van kindermishandeling of huiselijk geweld. Of in situaties waarin je denkt dat er zoiets speelt. 

Je kunt in zo’n situatie bellen met het meldpunt van Veilig Thuis. De mensen van het meldpunt zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0800-2000. Bellen is gratis en kan dag en nacht, 7 dagen per week. Je hoeft je naam niet te noemen als je belt. 

Advies vragen

Bel ook als je niet zeker weet of er geweld wordt gebruikt. Je kunt bij Veilig Thuis ook om advies vragen. De medewerkers van Veilig Thuis hebben veel ervaring met kindermishandeling en huiselijk geweld. Ze zijn speciaal voor dit soort situaties opgeleid.

Doe je een melding van kindermishandeling of geweld? Dan gaan de medewerkers van Veilig Thuis op allerlei manieren aan de slag. Ze doen onderzoek en verzamelen gegevens over een kind of gezin. Ze vragen bijvoorbeeld informatie op bij de school of de huisarts. 

Vervolgens nemen de medewerkers van Veilig Thuis een besluit. Dit gebeurt in overleg met het gezin. Ze besluiten of ze verder onderzoek gaan doen naar welke hulp nodig is. Of ze schakelen Team WijZ in, dat contact opneemt met het gezin. Een medewerker van Team WijZ gaat dan verder met het gezin in gesprek.