Waalwijk Taalrijk geeft jou en je kinderen tips om taal beter te begrijpen. Het helpt je kind als het leert lezen en schrijven. Dat zorgt voor een goede start én veel leesplezier. Zowel thuis als op school.

Wil je als ouder zelf beter leren lezen en schrijven? Of spreek je nog niet goed Nederlands? Ook dan helpt Waalwijk Taalrijk.

1 op de 9 mensen heeft moeite met taal. Dat maakt veel dingen moeilijk. Zoals een brief van de overheid begrijpen. Toeslagen aanvragen. Reizen met de bus of trein. De bijsluiter van medicijnen lezen. Een mooi verhaal lezen. Daarom is het de moeite waard om aan je taal te werken.

Samenwerking

Waalwijk Taalrijk is een samenwerking van veel organisaties, zoals de Bibliotheek, het Taalhuis Waalwijk, basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, kinderopvang waaronder ook de peuterspeelzalen, GGD, ContourdeTwern en de gemeente Waalwijk.

Tips voor ouders en kinderen

Op de website www.waalwijktaalrijk.nl vind je veel informatie:

 • Tips voor ouders van jonge kinderen
  Waarom is het goed om een baby voor te lezen? Hoe maak je voorlezen leuk? Welke boekjes kun je het beste kiezen? Waar vind je kinderopvang in de buurt? Wie helpt je met jouw vragen over taal?
   
 • Tips voor opgroeiende kinderen en hun ouders
  Wie kan jou helpen met huiswerk? Hoe kun je beter leren lezen en schrijven? Hoe kun je als ouder je kind helpen met taal?
   
 • Informatie voor volwassenen die moeite hebben met taal
  Wil je beter leren lezen, rekenen of computeren? Wat is het Taalhuis?

Contact

Via de website www.waalwijktaalrijk.nl vind je snel wie jou het beste met taal kan helpen.