Net als vorig jaar geeft het Rijk de opdracht aan gemeenten om in 2023 een energietoeslag uit te keren aan huishoudens met een laag inkomen. 
Gemeenten mogen dit pas uitbetalen als de wet is aangepast door de Rijksoverheid. Het was de verwachting dat de wet in juni zou wijzigen, maar dit is uitgesteld. Het wetsvoorstel moet eerst door de Tweede en Eerste Kamer en dat gebeurt pas na de zomervakantie, in september.

Aanvragen Energietoeslag nog niet mogelijk

Als de wet is aangenomen, gaan de gemeenten Heusden, Waalwijk, Loon op Zand en Baanbrekers aan de slag om zo snel mogelijk de toeslag uit te betalen. Als u in 2022 al energietoeslag heeft ontvangen, hoeft u geen nieuwe aanvraag in te dienen. Als u in 2023 nog steeds in aanmerking komt voor de energietoeslag, dan ontvangt u de toeslag vanzelf. Zodra duidelijk is wanneer u het geld kunt verwachten, leest u dit op deze website. Als u nog niet bekend bent bij Baanbrekers informeren wij u op deze website wanneer u een aanvraag voor energietoeslag 2023 kunt indienen. Nu is dit nog niet mogelijk.

Meer weten?

Bekijk ook de veel gestelde vragen over de energietoeslag 2023(externe link)