Vrijwilligerswerk heeft veel voordelen. Een ervan is dat je nieuwe mensen leert kennen. Heb je geen betaald werk (meer)? Dan kan het invulling geven aan je dag. 

Ruim 6 miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk. De hele samenleving heeft daar voordeel van. Vrijwilligerswerk is niet betaald en niet verplicht. Maar er wordt wel op je gerekend. Helemaal vrijblijvend is het dus niet.

Ook jij kunt aan de slag!

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt het bijvoorbeeld 1 dag per week doen of zo af en toe. Een korte klus of voor langere tijd. Alleen of samen met collega's en vrienden. 

Voor iedereen is er passend en interessant vrijwilligerswerk. Jong of oud, man of vrouw, wat je opleiding of werkervaring ook is: iedereen kan als vrijwilliger aan de slag. 

Wat zoek je?

Weet je nog niet precies wat je zoekt? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Wat voor soort werk vind ik leuk? Bijvoorbeeld buiten of binnen? Met m’n handen werken of vooral praten? Zelfstandig, met een groep, of 1 op 1? Iets waar ik ervaring mee heb of juist iets heel anders?
  • Waar ben ik goed in? Kan ik goed met mensen omgaan, ben ik creatief, weet ik veel van financiën en administratie, heb ik een rijbewijs?
  • Met wat voor mensen wil ik werken? Kinderen, gehandicapten, sporters, ouderen, zieken?
  • Hoeveel uur per week ben ik beschikbaar? Zijn er ook momenten dat ik niet kan?
  • Kan en wil ik op vaste uren beschikbaar zijn? Of deel ik mijn tijd liever zelf in?

Vrijwilligersverzekering

In de gemeente Waalwijk zijn vrijwilligers gratis verzekerd. Het gaat om een aanvullende verzekering. Je moet dus wel een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten. Meer informatie vind je op de website van Vrijwilligersnet Nederland.

Informatie bij ContourdeTwern

ContourdeTwern helpt bij het vinden van vrijwilligerswerk. Ook beantwoordt deze welzijnsorganisatie vragen over vrijwilligerswerk. Op ContourdeTwern vind je adressen, openingstijden en telefoonnummers van de wijkpunten.  

ContourdeTwern Waalwijk is ook bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0416 – 760160 of via infowaalwijk@contourdetwern.nl