De PasWijzer is een pas voor mensen met een laag inkomen. Met de PasWijzer kun je bijvoorbeeld gratis lid worden van de bibliotheek. Ook krijg je bijvoorbeeld korting op voorstellingen in De Leest in Waalwijk of in Den Bolder in Waspik. Waarom de PasWijzer? De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk meedoet.

Nieuwe digitale PasWijzer

Vanaf 1 februari 2022 zijn wij overgegaan op een nieuw, digitaal systeem voor de PasWijzer. De oude, fysieke passen zijn per 1 januari 2022 komen te vervallen en zijn dus niet meer geldig. Daar is de digitale pas voor in de plaats gekomen.

Vanaf nu kun je jouw PasWijzer-tegoed via de website paswijzer.waalwijk.nl activeren. Het aanbod bestaat met name uit culturele, educatieve en sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportvereniging of een leuk tijdschrift vanuit de Taalrijkwijzer.

Ook vind je op deze nieuwe PasWijzer-site meer informatie over de nieuwe werkwijze en een uitgebreide instructie waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het digitale systeem van de PasWijzer werkt. Wil je nu informatie over hoe de nieuwe PasWijzer werkt? Scrol dan naar onder en klik op de bijlage 'Handleiding PasWijzerhouders'.

Wil je een aanvraag doen voor het Jeugdfonds Sport of Jeugdfonds Cultuur? Gebruik dan onderstaande formulieren in de bijlage. 

Meer informatie

Heb je vragen over de PasWijzer? Neem dan contact op met Team WijZ van de gemeente Waalwijk.