De PasWijzer is een pas voor mensen met een laag inkomen. Met de PasWijzer kun je bijvoorbeeld gratis lid worden van de bibliotheek. Ook krijg je bijvoorbeeld korting op voorstellingen in De Leest in Waalwijk of in Den Bolder in Waspik. Waarom de PasWijzer? De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk meedoet.

Speciale acties

Er zijn allerlei vaste aanbiedingen voor mensen met een PasWijzer. Maar met de pas kun je soms ook gebruik maken van speciale acties. Denk aan een dagje uit. Over deze speciale acties informeren we je per brief.

Spelregels

Dit zijn de spelregels voor gebruik van de PasWijzer:

  • Je mag jouw PasWijzer alleen voor jezelf gebruiken. Of voor je kinderen als ze nog geen 4 jaar zijn.
  • Woon je samen, bijvoorbeeld met je man of vrouw? Je partner kan een eigen PasWijzer aanvragen. Ook voor kinderen die bij je in huis wonen, is er een eigen PasWijzer. Ze moeten dan wel tussen de 4 en 18 jaar zijn. Deze PasWijzers kunnen wel allemaal via één aanvraagformulier aangevraagd worden.
  • Gebruik je jouw PasWijzer, bijvoorbeeld door naar een voorstelling te gaan? Dan mag een medewerker van het theater vragen naar je PasWijzer én je legitimatiebewijs. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 14 jaar. Zij moeten hun eigen PasWijzer en legitimatiebewijs meenemen.

PasWijzer aanvragen

Gebruik het aanvraagformulier om een PasWijzer aan te vragen.

Hoger inkomen?

Is je inkomen hoger geworden? Geef dit dan door bij team WijZ van de gemeente Waalwijk. Daarna beoordelen wij of je nog steeds gebruik kunt maken van de PasWijzer. Als je inkomen hoger is geworden, kun je de PasWijzer mogelijk niet meer gebruiken.

Meer informatie

Heb je vragen over de PasWijzer? Neem dan contact op met Team WijZ van de gemeente Waalwijk.