De PasWijzer is een pas voor mensen met een laag inkomen. Met de PasWijzer kun je bijvoorbeeld gratis lid worden van de bibliotheek. Ook krijg je bijvoorbeeld korting op voorstellingen in De Leest in Waalwijk of in Den Bolder in Waspik. Waarom de PasWijzer? De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk meedoet.

Nieuwe digitale PasWijzer

Vanaf 1 februari 2022 zijn wij overgegaan op een nieuw, digitaal systeem voor de PasWijzer. De oude, fysieke passen zijn per 1 januari 2022 komen te vervallen en zijn dus niet meer geldig. Daar is de digitale pas voor in de plaats gekomen.

Vanaf nu kun je jouw PasWijzer-tegoed via de website paswijzer.waalwijk.nl activeren. Het aanbod bestaat met name uit culturele, educatieve en sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportvereniging of een leuk tijdschrift vanuit de Taalrijkwijzer.

Ook vind je op deze nieuwe PasWijzer-site meer informatie over de nieuwe werkwijze en een uitgebreide instructie waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het digitale systeem van de PasWijzer werkt. Wil je nu informatie over hoe de nieuwe PasWijzer werkt? Scrol dan naar onder en klik op de bijlage 'Handleiding PasWijzerhouders'.

Schoolspullen en de PasWijzer

Voor mensen met een laag inkomen is het mogelijk om gebruik te maken van een digitale pas genaamd: de PasWijzer. De gemeente heeft deze pas in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedereen zo veel mogelijk mee kan doen. Via het kinderpakket binnen de PasWijzer is het mogelijk om schoolspullen te bestellen. Je kunt een Scholierenpas aanschaffen met het Paswijzerbudget en die kun je in de geselecteerde winkels van de gemeente Waalwijk of online verzilveren. Denk bij schoolspullen aan een rugzak, etui, schriften, mappen of een geodriehoek. Klik hier voor meer informatie over de Scholierenpas. 

Jeugd- en volwassenfonds Sport en Cultuur

Wil je graag op voetbal, muziekles, gym, streetdance, of aan theater doen? Maar is er hier te weinig geld voor? Het Jeugd- en volwassenfonds Sport & Cultuur helpt! Vanuit de Gemeente Waalwijk helpen wij je graag bij het doen van de aanvraag. Of je een bijdrage vanuit het fonds kan krijgen, hangt af van je financiële situatie.

Heb je al een PasWijzer vanuit de Gemeente Waalwijk? 
Dan weten we al af van je financiële situatie en kan je een bijdrage voor het Jeugd- en volwassenfonds Sport of Cultuur aanvragen. Doe dit door op de knoppen hieronder te klikken. Je komt dan uit bij een aanvraagformulier.

Aanvraagformulier Jeugd- en volwassenfonds 

Heb je nog geen PasWijzer?
Dan is het handig als je deze eerst aanvraagt. Dat kan via deze link

Meer informatie

Heb je vragen over de PasWijzer? Neem dan contact op met Team WijZ van de gemeente Waalwijk.