• Week van de Jonge Mantelzorger

  Er zijn bijna 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Wat velen niet weten, is dat jonge mantelzorgers hier ook onder vallen. Jongeren onder de 25 jaar die bijvoorbeeld zorgen voor een familielid. Die zich zorgen maken of zelf zorg en aandacht missen doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. In de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot 7 juni is er landelijk extra aandacht om jonge mantelzorgers zichtbaar te maken en hen waar nodig te ondersteunen.

  Jonge mantelzorger met jong gehandicapt meisje
 • De Dag van het Gescheiden Kind in het teken van ‘De kinderen scheiden mee’

  Hoe brengt een kind zijn of haar gevoel onder woorden tijdens een scheiding? Tijdens de Dag van het Gescheiden Kind op 26 mei krijgen kinderen een stem om hun verhaal te delen. Zij krijgen deze dag wat extra aandacht, omdat het niet niks voor ze is dat vaste patronen of vertrouwde omgevingen kunnen veranderen na een scheiding. Om hen zo goed mogelijk te helpen bij de scheiding van hun ouders, hebben wij het programma ‘De kinderen scheiden mee’ opgezet.

  Kind houdt de hand vast van een volwassene
 • Autismecafé organiseert thema-avond: Een late diagnose

  Het Autismecafé is een initiatief van ouders voor ouders, familieleden, vrienden en professionals die een kind of partner met een autisme spectrum stoornis hebben, meemaken of begeleiden. De toegang tot de Autismecafé thema-avonden in de BaLaDe is gratis. De thema-avonden vinden twee keer in de maand plaats met wisselende sprekers, behalve in de zomermaanden.

  Jongen die alleen zit
 • Activiteiten Geheugen Paviljoen Waspik

  In de maand april is er een nieuwe activiteit gestart voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik. Omdat na enkele geslaagde middagen is gebleken dat hier interesse voor is, wordt hiermee doorgegaan. Aanmelding is niet nodig en er is ook geen indicatie nodig. De bedoeling: gezellige middagen waar niets moet, maar veel kan.

  Oudere mensen die koffie drinken
 • Lancering Alsjeuitelkaargaat Waalwijk

  Bij 60 tot 70 procent van de zaken die bij jeugdzorginstellingen worden behandeld speelt een ingewikkelde scheiding een rol. Hoe kun je er met elkaar voor zorgen dat het niet zover hoeft te komen? Gisteren kwamen professionals bijeen in Waalwijk om zich hierover te laten informeren en samen te brainstormen over de mogelijkheden.

  Netwerkbijeenkomst Alsjeuitelkaargaat Waalwijk
 • Baanbrekers start uitkeren energietoeslag lage inkomens

  Baanbrekers is gestart met het uitbetalen van de eenmalige energietoeslag van 800 euro. Deze toeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net iets boven het sociaal minimum niveau tot 120% van het minimum.

  Opgestapelde muntjes met een gloeilamp ernaast die wordt vastgehouden door een man
 • Nieuwe activiteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in Waspik

  In de maand april wordt in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik een nieuwe activiteit gestart voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Aanmelding is niet nodig en er is ook geen indicatie nodig. Het moeten gezellige middagen worden waar niets moet, maar veel kan.

  Senioren die aan het schaken zijn
 • Netwerkbijeenkomst Alsjeuitelkaargaat Waalwijk

  Kom jij als professional in contact met ouders die uit elkaar gaan? Sluit dan aan op donderdag 12 mei tijdens de netwerkbijeenkomst van Alsjeuitelkaargaat in Waalwijk.

  jongen met symbolisch verscheurde tekening van ouders
 • Beleef dementie met een Virtual Reality-bril op 4 april

  Wil jij ervaren hoe het is om dementie te hebben aan de hand van een VR-bril, zodat je hier meer inzicht in krijgt? 4 april krijg je hiervoor de kans in een veilige omgeving in kleine groepjes onder leiding van een ervaren trainer. Meld je snel aan voor vrijdag 25 maart via het e-mailadres dementieconsulent@waalwijk.nl, want er zijn maar beperkte plekken beschikbaar!

  Man die VR-bril ervaart