• In gesprek over dementie met een zoon over zijn moeder.

  Het verhaal van een zoon over zijn moeder afkomstig uit Turkije. Als familie zagen wij steeds vaker dat mijn moeder de tijd en plaats van sommige dingen vergat. We merken dat het regelen van zorg voor iemand met een migratie achtergrond en het spreken van een ander taal een uitdaging is. Mijn moeder is graag omringt door mensen die de taal spreken en dezelfde achtergrond hebben.

 • Uitnodiging Respijtzorg onder de loep

  Mijzo, Thebe, ContourdeTwern en de drie Langstraat gemeenten organiseren op donderdag 9 februari panel- en rondetafelgesprekken over tijdelijke en volledige overname van zorg om mantelzorgers een adempauze te geven. Meepraten? Meld je aan!

 • Moedige Moeders van start in Waalwijk!

  Op 6 februari 2023 gaat Moedige Moeders van start in Waalwijk. Maar wat houdt dit precies in? Als Moedige Moeders komen we bijeen als naasten van mensen die kampen met verslaving.

 • Voorliggende voorzieningen hoorcafé

  Bij het (H)oorcafé willen we lotgenoten bij elkaar brengen om ervaringen uit te wisselen en te beseffen dat men er niet alleen in staat. Erkenning en Herkenning.  

 • Energietoeslag 2023

  Het kabinet heeft beloofd dat er ook in 2023 een energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen komt. Het kabinet werkt nu met spoed aan de Wet energietoeslag 2023. Wanneer deze wet klaar is gaan de gemeenten in 2023 de regeling uitvoeren. Zodra duidelijk is wanneer Baanbrekers kan starten met het uitbetalen van de Energietoeslag 2023 leest u dit op onze website. 

 • Platform Waalwijk Gezond

  Stichting Zorgen om Zorg Waalwijk (ZoZW) is er voor jouw gezondheid. Ze zetten zich in voor goede zorg en doen dat samen met een netwerk van hulpverleners. Sinds november is het "Platform Waalwijk Gezond'" live. Hierop kan jij meedenken en -praten over het onderwerp zorg. Want hoe fijn is het om mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van de zorg op de korte en lange termijn?

 • In gesprek over dementie met vrijwilliger Jan

  Jan Weijters is vrijwilliger binnen de kerngroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) Waalwijk. Binnen de kerngroep houdt hij zich bezig met het Geheugen Paviljoen Waalwijk en activiteiten voor de Speel- Beweeg- en Beleeftuin in Wandelpark Waalwijk. Hij geeft een inkijkje in zijn rol als vrijwilliger.

 • Warm welkom bij De Kazerne

  Werken aan je gezondheid, persoonlijke groei of bekijken hoe je (weer) mee kunt doen in de samenleving? Dat kan bij De Kazerne!

 • Lange(re) wachttijden: hoe help je ons?

  Vraag je zorg of ondersteuning aan bij team WijZ binnen de Jeugdwet of de Wmo? Dan moet je rekening houden met een langere wachttijd dan je van ons bent gewend. Lees hier hoe je onnodige telefoontjes kunt voorkomen.