Scheidingsloket

Jonge jongen met doorgescheurde tekening van ouderfiguren

Heb je ondersteuning nodig bij een scheiding? Bij (beginnende) scheidingssituaties ondersteunt de gemeente Waalwijk met informatie die in jouw situatie kan helpen. En zorgt de gemeente Waalwijk ervoor dat eventuele kinderen zo min mogelijk lijden onder de scheiding.

Het loket biedt voor iedereen toegankelijke hulp bij (beginnende) scheidingssituaties, waarbij kinderen betrokken zijn. Het scheidingsloket is niet voor ingewikkelde (juridische) vraagstukken rondom je scheiding. Het loket biedt ook geen mediation of bemiddeling aan. 

Het scheidingsloket wil voorkomen dat de ontwikkeling en de veiligheid van kinderen lijdt onder (complexe) scheidingen. Het biedt relevante informatie die in jouw situatie kan helpen. 
 
Soms verwijst het scheidingsloket je door naar de regionale website www.alsjeuitelkaargaat.nl. Die website is opgesteld door beroepskrachten en ervaringsdeskundigen. Er staan allerlei tips op plus een checklist die handig is bij het doorlopen van het scheidingsproces. 

Vind je niet wat je zoekt?

ContourdeTwern en zorgloket Team WijZ van de gemeente Waalwijk werken samen in het scheidingsloket. Kun je de informatie die je nodig hebt niet vinden op deze website? Je kunt je vragen ook stellen aan een medewerker van ContourdeTwern of Team WijZ. En als dat nodig is, verwijzen ze je door naar een van de partners die meedoen met het scheidingsloket. 

Team WijZ heeft ook maatschappelijk ondersteuners die je kunnen helpen als je er zelf niet uitkomt. Verder biedt het de training ‘De Kinderen scheiden mee’

Contact

Kom je er zelf niet uit en heb je onbeantwoorde vragen? Neem dan contact op met Team WijZ van de gemeente Waalwijk of met ContourdeTwern

Je kunt Team WijZ telefonisch bereiken op telefoonnummer 0416 – 683 456, van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur. Of gebruik het contactformulier.

Je kunt ContourdeTwern bereiken op telefoonnummer 0416 – 760160, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.