Regiovervoer Midden-Brabant kampt met oplopende personeelstekorten. Er zijn helaas te weinig chauffeurs om alle gewenste ritten te kunnen rijden. Er moeten keuzes worden gemaakt. Daarbij moet het vervoer van leerlingen zeker doorgaan. Tijdens de spitstijden, kunnen Wmo-reizigers daarom niet meer reizen met het Regiovervoer. Deze maatregel gaat op 5 september in, en geldt niet voor urgente ritten. Dus ritten voor een medische behandeling, een begrafenis of een bruiloft kunnen gewoon doorgaan.

Spitstijden

Spitstijden zijn tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 14.45 en 16.30 uur. Op woensdagmiddag geldt een andere spitstijd omdat dan veel scholen gesloten zijn: tussen 11.45 en 13.30 uur.

Het tekort aan chauffeurs is al enige tijd bekend. Sinds mei wordt aan Wmo-reizigers gevraagd om de spitstijden te mijden. Deze maatregel heeft gelukkig een tijd goed gewerkt. Inmiddels is het personeelstekort echter verder toegenomen. Daarom kunnen Wmo-reizigers vanaf 5 september niet meer reizen tijdens spitstijden (behalve voor medische behandeling, bruiloft, begrafenis). Ze kunnen op een ander tijdstip reizen, of moeten zoeken naar een andere mogelijkheid. Hoelang de inzet van deze maatregelen gaat duren is lastig in te schatten. We verwachten in ieder geval tot het einde van 2022. 


Reizigersinformatie

WMO-reizigers die hun rit boeken via de reserveringslijn van het Regiovervoer worden in de welkomsttekst op de hoogte gebracht van de maatregelen. Reizigers kunnen het ook lezen op de website van het Regiovervoer: regiovervoermiddenbrabant.nl.  

Vragen?

Reizigers kunnen met vragen terecht bij de klantenservice van het Regiovervoer: 0900 - 7755862 of via een mail naar Klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl 

  • Voedselkast en Menstruatie uitgifte Punt zijn hard nodig

    We voelen het allemaal. De hoge inflatie zorgt voor torenhoge prijzen in de supermarkt en de energierekening is voor een grote groep bijna niet meer te betalen. De armoede groeit hierdoor hard en daar wil het Menstruatie Uitgifte Punt en de Voedselkast aan de Hugo Wolfstraat 16 in Waalwijk wat tegen doen.

  • In gesprek over eenzaamheid

    Vivian van Esch is pas 22 jaar en werkt als sociaal werker in Waalwijk. Daarbij focust ze zich voornamelijk op Noord en Zuid-Waalwijk: “Ik ben echt in de wijk te vinden.” Ze steunt buurtinitiatieven en helpt met het organiseren ervan. Daarnaast gaat ze ook op huisbezoek bij buurtbewoners. Een brede en gevarieerde baan, waar het thema eenzaamheid regelmatig om de hoek komt kijken. We gingen met haar in gesprek.

  • In gesprek over dementie met een zoon over zijn moeder.

    Het verhaal van een zoon over zijn moeder afkomstig uit Turkije. Als familie zagen wij steeds vaker dat mijn moeder de tijd en plaats van sommige dingen vergat. We merken dat het regelen van zorg voor iemand met een migratie achtergrond en het spreken van een ander taal een uitdaging is. Mijn moeder is graag omringt door mensen die de taal spreken en dezelfde achtergrond hebben.