Stichting Zorgen om Zorg Waalwijk (ZoZW) is er voor jouw gezondheid. Ze zetten zich in voor goede zorg en doen dat samen met een netwerk van hulpverleners. Sinds november is het "Platform Waalwijk Gezond'" live. Hierop kan jij meedenken en -praten over het onderwerp zorg. Want hoe fijn is het om mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van de zorg op de korte en lange termijn?

Het belang van gezondheid

Een gezond iemand hoeft niet per se na te denken over gezondheid en zorg. Toch kan het geen kwaad om bewust te zijn van wat gezondheid en zorg betekenen. Gezond zijn is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’. Gezondheid heeft ook te maken met hoe je leeft, hoe je beweegt, hoe je eet en met wie je omgaat. Het zijn belangrijke onderdelen van het gevoel van welzijn en geluk. Het gevoel van geluk wordt makkelijker gemaakt door een goede gezondheid. 

Wat betekent zorg?

Wanneer je iets gaat mankeren, heb je behoefte aan zorg. Want je wil natuurlijk zo snel mogelijk van het ongemak af. Dan helpt het om te weten wat ‘zorg’ eigenlijk inhoudt. Zorg is meer dan een pleister plakken op een wondje of een aspirientje geven bij wat hoofdpijn. Zorg is een breed pakket aan hulpmiddelen bedoeld om lichamelijke en/of geestelijke ongemakken te voorkomen, te verhelpen of te verminderen.

Denk mee over zorg!

Als je je aanmeldt voor het "Platform Waalwijk Gezond" word je steeds op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond ETZ Waalwijk (externe link)en de zorg in Waalwijk. 

Meld je aan(externe link)

Iedereen die zich aanmeldt voor dit platform kan meedenken over vragen of situaties die te maken hebben met Zorg en Welzijn in de regio. Op deze manier kunnen bewoners van te voren mee praten over beslissingen in plaats van achteraf.