Naast de mantelzorgvouchers en de mantelzorgcoach zijn er meer manieren waarop mantelzorgers ondersteuning kunnen krijgen. 

Mantelzorgbijeenkomsten Tijd voor jezelf

Zorgen voor een ander kan zwaar zijn. Tijdens de mantelzorgbijeenkomsten 'Tijd voor jezelf' ontmoet je andere mantelzorgers, deel je verhalen of neem je even tijd voor jezelf. Welzijnsorganisatie ContourdeTwern organiseert de bijeenkomsten. Deelname is gratis, voor koffie en thee wordt gezorgd.

De bijeenkomsten vinden op dinsdagavond om de week plaats van 19.15 - 21.15 uur. De locatie is Wij(k)dienstencentrum Bloemenoord, Bloemenoordplein 3 in Waalwijk. 

Wil je meer informatie? Neem contact op met ContourdeTwern, telefoon 0416 - 760 160 (van 9.00-12.00 uur) of e-mail: infowaalwijk@contourdetwern.nl

Ontmoetingsmiddag mantelzorgers voor iemand met dementie

Zorg je voor iemand met dementie? En heb je behoefte om andere mantelzorgers te ontmoeten? Sluit dan aan bij de ontmoetingsmiddag. En deel samen ervaringen, dilemma’s en tips. Een mooie manier om andere mantelzorgers te ontmoeten.

Wanneer: Iedere 2 maanden de eerste maandag van de maand om 14.30 uur. 

Waar: Den Bolder in Waspik 

Je bent van harte welkom! Voor meer informatie en aanmelden, mail naar mantelzorgcoach@waalwijk.nl

Kookbrigade in het Parkpaviljoen

Door het zorgen even geen tijd of zin om zelf te koken? Iedere dinsdag- en donderdagmiddag kunnen er maaltijden worden opgehaald bij Bert en zijn kookbrigade van het Parkpaviljoen.

Hoe werkt het? Stuur een e-mail naar het Parkpaviljoen: bert@parkpaviljoenwaalwijk.nl. En geef aan hoeveel hoofdmaaltijden je komt afhalen. Het aantal is beperkt, dus reserveer op tijd. 

Je ontvangt per e-mail bericht wanneer je de maaltijden kan ophalen (ergens tussen 16.00-17.00 uur op dinsdag en donderdag). Bij het ophalen bij voorkeur met pin betalen. Ben je slecht ter been, dan kan de maaltijd in overleg worden bezorgd.

Collectieve verzekering

De gemeente Waalwijk heeft voor alle mantelzorgers en vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten bij VrijwilligersNet Nederland. Dit is een verzekering voor schade die je tijdens het werk als vrijwilliger of mantelzorger bij iemand anders hebt veroorzaakt. Belangrijk: het gaat alleen om schade die niet door andere verzekeringen wordt gedekt, zoals je WA-verzekering.

Aanmelden voor deze verzekering is niet nodig. Wanneer je een beroep wilt doen op de verzekering kun je direct contact opnemen met VrijwilligersNetNederland, e-mail: info@vrijwilligersnetnederland.nl, telefoon 040 - 219 34 00 of calamiteitennummer 06 - 2088 0957.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Hier kun je terecht met vragen, zorgen en problemen. Je krijgt advies over bijvoorbeeld geldzaken, wonen en ondersteuning. Kijk op www.mantelzorg.nl of bel tel:030 - 760 60 55.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen over mantelzorg? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief  en vink de nieuwsbrief Mantelzorg aan.  

Aanmelden 

Inloophuizen/Cafés voor Mantelzorgers 

Er zijn verschillende plekken in Waalwijk mantelzorgers en hun naasten naartoe kunnen gaan. Hieronder vind je deze plekken:

 • Alzheimer Café (dementie)

  Wanneer: iedere derde woensdagavond van de maand met wisselende gastprekers/thema’s

  Waar: Antoniushof, Vredesplein 10 Waalwijk

  Contact: Karin van den Boogaard, k.vandenboogaard@alzheimervrijwilligers.nl, 06-12777497

  Meer informatie: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant/alzheimer-cafe-waalwijk

 • TOON Centrum voor leven met en na kanker

  Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 10.00 - 12.00 uur. Maandagmiddag 13.30 - 15.30 uur.

  Waar: Jan de Rooystraat 15 Waalwijk

  Contact: info@thhw.nl of 0416 - 65 27 34

  Meer informatie: www.inloophuistoon.nl

 • Café Brein (NAH)

  Wanneer: eens per 2 maanden op de eerste woensdagavond van de maand met telkens een ander thema

  Waar: Buurthuis Bloemenoord, Bloemenoordplein 3 Waalwijk

  Contact: Ellen Vorster, e.vorster@ziggo.nl, 06-29067317

 • Autisme Café

  Wanneer: Het vindt tweemaandelijks plaats op de laatste woensdagavond van de maand met wisselende sprekers, behalve in de zomermaanden.

  Waar: Balade 1 Waalwijk

  Contact: autismecafewaalwijk@gmail.com of bellen met Astrid van Dorsten 06-247 708 18 of Wouda van Mensfoort 06-268 459 08

 • Parkinson Pub

  Wanneer: Net gestart, nieuwe data volgen nog, 1 vóór de zomer en 2 in het najaar

  Waar: Eikendonk Waalwijk

  Contact: Karin van den Boogaard, karin.van.den.boogaard@mijzo.nl

 • (H)oorcafé (bij slechthorendheid) 

  Wanneer: Het (H)oorcafé is iedere 2e donderdag van de maand geopend van 10.00-12.00 uur.  Op de laatste woensdagavond van de maand met wisselende sprekers, behalve in de zomermaanden.

  Waar: Parkpaviljoen, Grotestraat 154a

  Contact: hoorcafe@hotmail.com