Melding herindicatie zorg

Heb je al een indicatie vanuit de Wmo of Jeugdwet maar loopt die bijna af? En is het nog niet mogelijk om zonder hulp verder te gaan? Dan kun je online via de oranje knop onder aan deze pagina een melding doen voor een herindicatie.

Jeugdhulp

Wil je een herindicatie voor jeugdhulp? Laat dan de zorgaanbieder óók het Formulier Onderbouwing Aanvraag (FOA) invullen. Dit formulier kan je hier downloaden. Je kunt het formulier digitaal laten invullen en laten mailen naar mijnzorg@waalwijk.nl.  Natuurlijk is het ook mogelijk om het formulier te printen, schriftelijk in te laten vullen en bij onze receptie in te leveren. Of je kan hem per post versturen naar Gemeente Waalwijk, team WijZ, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk.
In het formulier onder de oranje knop, mag verwezen worden naar het ingevulde FOA. Het is niet nodig om dubbele informatie op te schrijven. Als er al een aanvraag voor jeugdhulp is ingediend via de huisarts of jeugdarts, hoef je onderstaand formulier niet in te vullen. Je aanvraag is dan via een andere weg bij Team WijZ binnengekomen.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Wordt er in de herindicatie gevraagd om een Persoonsgebonden Budget (PGB)? Als het gaat over de Jeugdwet of Wmo, download dan dit formulier. Je kunt het formulier digitaal invullen en mailen naar mijnzorg@waalwijk.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om het formulier te printen, schriftelijk in te vullen en bij onze receptie in te leveren. Of je kan hem per post versturen naar Gemeente Waalwijk, team WijZ, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk.

Vul het formulier in

Als je op deze pagina op de knop ‘Formulier melding herindicatie’ klikt, kom je uit bij het meldingsformulier. Vul het formulier alleen in of samen met je zorgverlener. Hierin geef je aan wat je de afgelopen tijd hebt gedaan om jouw doelen te behalen en waarom dit nog niet gelukt is. Ook beschrijf je de doelen waar je nog aan gaat werken. Als je alles hebt ingevuld, verstuur je het formulier.

Behandeling van jouw melding

Jouw verstuurde formulier komt dan terecht bij een medewerker van team WijZ. Deze medewerker neemt het formulier door. Als er extra informatie nodig is, belt de medewerker met jou of je zorgverlener. Als alles in orde is, kan de zorg (die je op dit moment krijgt) worden voortgezet. Je krijgt dan een papieren bewijs (beschikking) waarin alle details van de herindicatie staan. Dit houdt in dat je nog steeds recht hebt op hulp. Als de medewerker geen akkoord kan geven, omdat er nog onduidelijkheden zijn, komt er een onderzoek. Dan plant een medewerker van team WijZ een huisbezoek met je in. Tijdens dit huisbezoek wordt de situatie uitgebreid met je besproken.

Let op! Is er al een nieuwe verwijzing gedaan vanuit een medisch specialist (huisarts, kinderarts, specialist ziekenhuis) en is betrokkenheid vanuit een medewerker van Team Wijz niet nodig? Dan hoeft onderstaand formulier niet ingevuld te worden.

Formulier melding herindicatie

Hulp bij het digitaal invullen

Als je graag hulp zou hebben bij het invullen van digitale formulieren, kan je altijd terecht bij de IDO: Informatiepunten Digitale Overheid. Alle bibliotheken in de gemeente Waalwijk hebben zo’n informatiepunt. Je hoeft geen lid te zijn en iedereen kan er gebruik van maken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Klik hier voor meer informatie.