Op vrijdag 12 april en vrijdag 24 mei organiseert GO Waalwijk twee fietstrainingsdagen. De dagen zijn bedoeld voor 55-plussers uit gemeente Waalwijk die veilig op een elektrische of gewone fiets willen (leren) fietsen. Doel is om de fietsvaardigheid te vergroten en met meer plezier en vertrouwen te fietsen.

Waarom doen we dit?

Annika Jabroer en Ine van Liempd, GO Fit-beweegcoaches senioren, organiseren de fietstrainingsdagen. In samenwerking met KBO Waalwijk, PCOB Waalwijk, Fietsersbond De Langstraat en ContourdeTwern. De trainingen worden verzorgd door Maikel Govaarts. 

Annika vertelt: “Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets. Zeker voor wie wat ouder wordt, is het verstandig om goed voorbereid op een e-bike te stappen. Tijdens de fietstrainingsdagen kunnen de deelnemers onder meer een elektrische fiets en ook een driewielfiets uitproberen. Maar ook wie een fiets zonder trapondersteuning heeft, is van harte welkom. We besteden vooral aandacht aan veiligheid, om met meer vertrouwen en plezier te fietsen. Het worden informatieve en zeker ook gezellige dagen. We sluiten de dag af met een mooie fietstocht.”

Fietstrainingsdagen

De fietstrainingen maken deel uit van het programma GO Cycling. Hiermee wil het project GO Waalwijk het fietsen voor jong en oud stimuleren en met name ouderen en ook mensen met een beperking actief houden op de fiets.

Belangstellenden kunnen kiezen uit twee data: vrijdag 12 april of vrijdag 24 mei. Er is per training ruimte voor maximaal 28 deelnemers, wonend in Waalwijk, Waspik of Sprang-Capelle.

  • Beide dagen duren van 10.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).
  • Startlocatie is De Paardenvriend, Drunenseweg 23 in Waalwijk.
  • Deelname aan de fietstraining kost € 5,- inclusief lunch (op de startlocatie).

Meld je aan via https://www.gowaalwijk.nl/FIETSTRAININGSDAGEN