De Kazerne is een plek waar mensen kunnen herstellen die tijdelijk niet meer mee kunnen draaien in de maatschappij of in die situatie dreigen te komen.  De herstel locatie gaat op 1 maart open en is op zoek naar vrijwilligers.

 De Kazerne is een herstelvoorziening voor en door de inwoners van Waalwijk. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor, een kop koffie of op zoek is naar een leuke activiteit of contact, is van harte welkom. Daarbij is het proces van de bezoeker of deelnemer altijd leidend. Een ander kan niet bepalen wat iemand nodig heeft. Wat vindt de bezoeker of deelnemer zelf belangrijk? Daar draait het bij De Kazerne om. Ook als mensen maatschappelijk iets willen betekenen zijn zij van harte welkom. De herstellocatie is op zoek naar medewerkers.

Wie zoeken we?

Het is belangrijk dat je ervaring hebt op het gebied van een (psychische) kwetsbaarheid en herstel daarvan en dat je nu niet meer veel gehinderd wordt door deze kwetsbaarheid. Je hebt inzicht in je eigen herstelproces en kan dit ook op een goede manier inzetten. Je bent bereid om verder te leren en jezelf te ontwikkelen. Je vindt het belangrijk om er te zijn voor mensen, ongeacht afkomst, huidskleur, seksuele gerichtheid, religie, beperking, geslacht en politieke voorkeur. Je hebt een band met Waalwijk of één van de omliggende dorpen.

Wat biedt De Kazerne jou?

Een inspirerende plek waar je onderdeel uitmaakt van een enthousiast team van mensen die elkaar willen ondersteunen en helpen. Een inwerkperiode en inwerktrainingen waarin je duidelijk uitgelegd krijgt vanuit welk gedachtegoed wij werken. De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en door te groeien. Een vrijwilligerscontract waarin verzekering en een vrijwilligersvergoeding zijn geregeld.

De Kazerne ondersteunen?

Wil jij graag als vrijwillig medewerker meebouwen aan De Kazerne? Bekijk de vacatures hieronder.  Heb je vragen? Neem dan contact op met Daniejel de Greef via info@dekazernewaalwijk.nl of bel naar 06-13457841.