Op het moment is het erg druk bij team WijZ door de vele hulpvragen die binnenkomen. Om die reden kan je vanaf nu een verlenging van je zorgindicatie aanvragen op een snellere manier. Namelijk: digitaal! Heb je al een indicatie maar loopt die bijna af? En is het nog niet mogelijk om zonder hulp verder te gaan? Dan kun je online via de oranje knop onder aan deze pagina herindicatie aanvragen. 

Jeugdhulp

Wil je een herindicatie voor jeugdhulp? Laat dan de zorgaanbieder ook het Beknopt Plan Jeugdhulp invullen. Dit formulier kan je hier downloaden. Je kunt het formulier ook digitaal invullen via onderstaande oranje knop of mailen naar mijnzorg@waalwijk.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om het formulier te printen, schriftelijk in te vullen en bij onze receptie in te leveren. Of je kan hem ook per post versturen naar Gemeente Waalwijk, team WijZ, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk.  

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Wordt er in de herindicatie gevraagd om een Persoonsgebonden Budget (PGB)? Als het gaat over de Jeugdwet, download dan dit formulier.  Als het gaat over de Wmo, download dan dit formulier. Je kunt het formulier digitaal invullen en mailen naar mijnzorg@waalwijk.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om het formulier te printen, schriftelijk in te vullen en bij onze receptie in te leveren. Of je kan hem per post versturen naar Gemeente Waalwijk, team WijZ, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk.

Vul het formulier in

Als je op deze pagina op de knop ‘Formulier aanvraag herindicatie’ klikt, kom je uit bij het aanvraagformulier. Vul het formulier alleen in of samen met je zorgverlener. Hierin geef je aan wat je de afgelopen tijd hebt gedaan om jouw doelen te behalen en waarom dit nog niet gelukt is. Ook beschrijf je de doelen waar je nog aan gaat werken. Als je alles hebt ingevuld, verstuur je het formulier.

Behandeling van jouw aanvraag

Jouw verstuurde formulier komt dan terecht bij een medewerker van team WijZ. Deze medewerker neemt het formulier door. Als er extra informatie nodig is, belt de medewerker met jou of je zorgverlener. Als alles in orde is, kan de zorg (die je op dit moment krijgt) worden voortgezet. Je krijgt dan een papieren bewijs (beschikking) waarin alle details van de herindicatie staan. Dit houdt in dat je nog steeds recht hebt op hulp. Als de medewerker geen akkoord kan geven, omdat er nog onduidelijkheden zijn, komt er een onderzoek. Dan plant een medewerker van team WijZ een huisbezoek met je in. Tijdens dit huisbezoek wordt de situatie uitgebreid met je besproken.
 

Formulier aanvraag herindicatie(externe link)

Hulp bij het digitaal invullen

Als je graag hulp zou hebben bij het invullen van digitale formulieren, kan je altijd terecht bij de IDO: Informatiepunten Digitale Overheid. Alle bibliotheken in de gemeente Waalwijk hebben zo’n informatiepunt. Je hoeft geen lid te zijn en iedereen kan er gebruik van maken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Klik hier voor meer informatie.